Ministerie VWS bewondert onze digitale zorg

13 februari 2023
Ministerie VWS bewondert onze digitale zorg

Wij zijn trots. Noordwest werkt hard aan het versnellen van digitale zorg. En dat wordt gezien! Vandaag ontvingen wij Marcelis Boereboom, secretaris-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op locatie Alkmaar. Zijn bezoek stond in het teken van de Slimme Zorg Estafette (SZE), waarbij innovatie in de zorg en eHealth centraal staan. Om Marcelis Boereboom een goed beeld te geven van digitale zorg binnen Noordwest, deelden collega’s hun ervaringen met onder andere thuismonitoring en digitale gegevensuitwisseling in de regio. En dat allemaal bovenop het mooie artikel in het Noordhollands Dagblad over de digitale gastvrijheid bij Noordwest.

nieuwsbericht 2_Ministerie VWS bewondert onze digitale zorg_13022023_foto 2

Bedankt
Wij kijken terug op een succesvol bezoek. Wij willen alle betrokkenen die dit bezoek mogelijk hebben gemaakt hartelijk bedanken voor hun inzet. In het bijzonder de collega’s die de secretaris-generaal hebben ontvangen op hun afdeling en hun ervaringen met digitale zorg hebben gedeeld. Dit geldt ook voor enkele samenwerkingspartners uit onze regio die mee hebben gedaan aan dit programma. Samen hebben we goed laten zien waar wij bij Noordwest voor staan: zorg voor elkaar.

nieuwsbericht 2_Ministerie VWS bewondert onze digitale zorg_13022023_foto 3

Waarom een digitaal gastvrij ziekenhuis?
Met het programma ‘Digitaal gastvrij ziekenhuis’ versnelt Noordwest de digitalisering van haar zorgverlening. Dat is een belangrijke ontwikkeling. Landelijk zien we dat de zorgvraag stijgt en het aantal beschikbare zorgprofessionals fors afneemt. Dat betekent voor ons: zorg bieden aan meer patiënten, met minder mensen. Een grote uitdaging, want we willen de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid behouden. Daarom bouwt Noordwest aan de toekomst. Dat doen we door letterlijk te (vernieuw)bouwen in Den Helder en Alkmaar. Maar ook met digitalisering: in het ziekenhuis en voor patiënten thuis, met behoud van de persoonlijke aandacht die zij van ons gewend zijn. Dat doen we door het gesprek aan te gaan met patiënten: wat zijn hun wensen? Ook werken we samen met zorgpartners in de regio.

nieuwsbericht 2_Ministerie VWS bewondert onze digitale zorg_13022023_foto 4