Borstverkleining

Denkt u na over een borstverkleining? Bij Noordwest Foreest Kliniek kunt u een borstverkleining of borstlift ondergaan in de veilige omgeving van een topklinisch ziekenhuis.

Welke behandelingen zijn mogelijk?
Bespreek uw klachten met de plastisch chirurg van Noordwest. De plastisch chirurg zal de behandelmogelijkheden met u bespreken.
Een borstverkleining vindt plaats onder algehele verdoving (narcose). Tijdens de operatie verwijdert de chirurg een deel van het borstklierweefsel, met de bijbehorende huid. Hierdoor kan een nieuw en kleiner model borst worden gevormd. De chirurg verplaatst ook de tepel. Er bestaan verschillende operatietechnieken voor een borstverkleining. De plastisch chirurg bespreekt met u welke techniek voor u het beste is.

Vergoeding
Vergoeding door de verzekering is afhankelijk van uw situatie. Als u voornamelijk last heeft van verslapte borsten zonder dat het gewicht is toegenomen, zijn de problemen vaak psychisch (u schaamt zich voor uw borsten) en wordt de operatie meestal niet vergoed. Als u een cupmaat groter dan DD heeft en een Body Mass Index van onder de 30 vergoeden de meeste verzekeringen de operatie wel. Soms is een aanvullende operatie nodig voor een goed eindresultaat. Dit brengt extra kosten met zich mee, die door uw verzekering of door uzelf vergoed moeten worden.

Meer informatie
In de uitgebreide folder leest u alle informatie over hoe u zich kunt voorbereiden, over de operatie en wat u na de operatie kunt verwachten. Voor een goed herstel na de operatie is het belangrijk dat u de adviezen over de leefregels thuis opvolgt. U leest deze ook in de folder. Voor prijsinformatie kunt u kijken op www.nwz.nl/kosten of vraag dit aan de servicedesk kosten & vergoedingen.

Specialisten

P.G. (Paul) Bos

P.G. (Paul) Bos

Plastisch chirurg
W. ten Doeschate

W. ten Doeschate

Plastisch chirurg
R.L. Huisinga

R.L. Huisinga

Plastisch chirurg
R.E. (Roos) Marck

R.E. (Roos) Marck

Plastisch chirurg
dr. F.J.T. van Oosterom

dr. F.J.T. van Oosterom

Plastisch chirurg
J.M. (Jorien) Werkman

J.M. (Jorien) Werkman

Plastisch chirurg
Lopend naar het OK-complex

Lopend naar het OK-complex

In onze Foreest Kliniek worden patiënten in een prettige, moderne en veilige omgeving, geopereerd door hun eigen arts. Er vinden ingrepen plaats van de specialismes chirurgie, orthopedie en plastische chirurgie. Het gaat om planbare operaties waarbij patiënten dezelfde of de...

Lees verder