Lipofilling

Denkt u na over een lipofilling? Bij Noordwest Foreest Kliniek kunt u lipofilling ondergaan in de veilige omgeving van een topklinisch ziekenhuis.

Welke behandelingen zijn mogelijk?
Lipofilling is een behandeling waarbij we met uw eigen lichaamsvet andere delen van het lichaam verbeterd kunnen worden qua contour of volume. U kunt hierbij denken aan het opvullen van deuken die zijn ontstaan door eerdere operaties. Of aanvullen van volume in de borsten na zwangerschap of na een borstsparende operatie bij kanker. Lipofilling kan ook pijn van trekkend littekenweefsel verminderen. De plastisch chirurg kan met deze techniek ook rimpels in uw gezicht verzachten.
Bespreek uw klachten en wensen met de plastisch chirurg van Noordwest. De plastisch chirurg zal de behandelmogelijkheden met u bespreken.

Bij lipofilling maakt de plastisch chirurg gebruik van eigen vetweefsel, dat ergens uit het lichaam wordt weggezogen door middel van liposuctie en vervolgens wordt ingespoten in het doelgebied. Dit nadat het vet gewassen is door een speciaal filtersysteem. Een deel van het verplaatste vet wordt weer afgebroken door het eigen lichaam en blijft niet behouden. Dit is gemiddeld 30% van het ingespoten vet. Daarom moet deze behandeling soms meerdere keren herhaald worden voor een optimaal resultaat.

Vergoeding
In speciale gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar lipofilling. Denk hierbij aan hersteloperatie na eerdere operaties. De afdeling plastische chirurgie doet in dat geval de aanvraag bij de zorgverzekeraar.
Krijgt u geen vergoeding van de zorgverzekeraar? Dan betaalt u de zorg dus zelf. Wilt u meer weten over de prijzen van onze behandeling? Kijk op www.nwz.nl/kosten of vraag dit aan de servicedesk kosten & vergoedingen.

Meer informatie
De plastisch chirurg bespreekt met u de behandeling en hoe u zich kunt voorbereiden. U kunt aan de chirurg al uw vragen stellen. Voor een goed herstel na de operatie is het belangrijk dat u de adviezen over de leefregels thuis opvolgt.

Specialisten

P.G. (Paul) Bos

P.G. (Paul) Bos

Plastisch chirurg
W. ten Doeschate

W. ten Doeschate

Plastisch chirurg
R.L. Huisinga

R.L. Huisinga

Plastisch chirurg
R.E. (Roos) Marck

R.E. (Roos) Marck

Plastisch chirurg
dr. F.J.T. van Oosterom

dr. F.J.T. van Oosterom

Plastisch chirurg
J.M. (Jorien) Werkman

J.M. (Jorien) Werkman

Plastisch chirurg
Lopend naar het OK-complex

Lopend naar het OK-complex

In onze Foreest Kliniek worden patiënten in een prettige, moderne en veilige omgeving, geopereerd door hun eigen arts. Er vinden ingrepen plaats van de specialismes chirurgie, orthopedie en plastische chirurgie. Het gaat om planbare operaties waarbij patiënten dezelfde of de...

Lees verder