Uw opname

Het opnamegesprek
Op de dag van uw operatie melden u en uw begeleider zich aan de balie van Noordwest Foreest Kliniek op de 1e etage. Tijdens het opnamegesprek stelt de verpleegkundige u een aantal vragen en krijgt u een polsbandje met uw persoonsgegevens om. Ook krijgt u de zogenoemde premedicatie. Dit zijn pijnstillers. Vervolgens neemt u afscheid van uw begeleider. Als u aan de beurt bent, loopt u samen met de verpleegkundige naar het operatiecomplex.

Op het operatiecomplex
De verpleegkundige geeft aan waar u zich kunt omkleden. U doet een operatiehemd en antislipsokken aan het krijgt een haarnetje dat u op het operatiecomplex moet dragen. Vervolgens neemt u op de holding & recovery plaats in bed en wordt u overgedragen aan de recoveryverpleegkundige die u verder voorbereidt op de operatie. Na de operatie komt u hier weer terug. Afhankelijk van het type narcose heeft u korter of langer de tijd nodig om bij te komen en weer terug te gaan naar de afdeling. Als u terug kunt naar de afdeling dan komt de verpleegkundige u ophalen.

Terug op de afdeling
Als u terug bent op de afdeling wordt u begeleid naar een bed waar u gedurende uw opname in verblijft. Daar krijgt u ook wat te eten en te drinken. Als de pijn en eventuele misselijkheid onder controle is, kunt u zich aankleden en plaatsnemen in een van de stoelen. Als bekend is wanneer u met ontslag mag, kunt u het thuisfront bellen om u op te halen. Afhankelijk van uw herstel is dat meestal nog dezelfde dag. Het kan ook zijn dat u een nachtje blijft slapen en de volgende ochtend tussen 8.00 – 8.30 uur met ontslag gaat.

Bezoekuur
Het bezoekuur bij Foreest Kliniek is maandag t/m vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur waarbij per patiënt maximaal 1 bezoeker tegelijk welkom is. Uw bezoeker meldt zich bij binnenkomst beneden bij de balie.

Uw begeleider
Een opname duurt minimaal 3 uur en meestal langer. Binnen Foreest Kliniek zijn geen voorzieningen voor uw begeleider om te blijven wachten tot uw opname klaar is. Dit geldt voor het hele gebouw van Centrum Oosterwal. Uw begeleider kan als het nodig is gebruik maken van de faciliteiten van Familiehuis Noordwest.

Het ontslag
Voordat u met ontslag gaat, voert de verpleegkundige het ontslaggesprek met u. Tijdens dit gesprek krijgt u uitleg over de leefregels en de pijnmedicatie. Vervolgens brengt een van de verpleegkundigen u met de rolstoel naar buiten waar uw thuisfront op u wacht.

De volgende ochtend
Als u op de dag van de operatie al naar huis mocht, wordt u de volgende dag door de verpleegkundige gebeld om te vragen hoe het met u gaat en om eventuele vragen te beantwoorden.